Hammink-Performance-Logo-Side-Area.png
Supplying Europe with tire smoking performance since 2009! We are your expert in anything that has to do with American vehicles! Modern or classic, show and shine or high performance. We've got you covered with service, parts, upgrades, custom modifications, tuning, or fully built cars & trucks.
Read More

Blog

Hammink Performance: Specialist In American Vehicles / Classics  / Uitnodiging voor HARC trackday

Uitnodiging voor HARC trackday

REPLICA RACING SERIES

Beste bezitter van een historische replica,

In aanloop naar het starten van de replica racing series bieden Hammink Performance en de HARC zo’n 5x per jaar de mogelijkheid om op circuitdagen tegen gereduceerd tarief met historische replica’s op het circuit te rijden, ook voor rijders zonder een race-licentie. Er wordt niet in wedstrijdverband gereden, iedereen is vrij om te testen, te trainen of om circuitervaring op te doen. Al met al populaire dagen met veel rijders die in prima sfeer en respect voor elkaar een topdag hebben, het is puur genieten..

Het is dus ook voor jullie als bezitter van een replica van een historische sportwagen bij uitstek de gelegenheid om kennis te maken met Hammink Performance en de HARC en het is een uitstekende voorbereiding voor diegenen die het plan hebben om uiteindelijk in wedstrijd verband te gaan racen.

Als voorbereiding op de race-serie voor historische replica’s, die de HARC in samenwerking met Hammink Performance van plan is te gaan oprichten, bieden wij jullie aan om aan de Vrij Rijden dag deel te nemen op 21 september en 2 november 2018 op het Circuit Zandvoort, tegen een speciaal tarief van €100,00 voor 3 sessies van elk 30 minuten. (normaal €140,00)

Bij voldoende belangstelling zal zelfs een aparte sessie voor jullie auto’s worden georganiseerd.

Voor deelname is geen racelicentie vereist, wel een geldig rijbewijs. Aan het begin van de dag wordt de auto gekeurd op het gebied van veiligheid, een onderwerp dat bij de HARC hoog in het vaandel staat. Bij de inschrijving wordt een formulier overhandigd waarop de aandachtspunten voor de keuring staan (dit formulier vind u ook in bijlage).

Aan een straatauto worden niet dezelfde eisen gesteld als aan een raceauto, de auto wordt gecheckt met als doel om het voor iedereen zo veilig en dus zo plezierig mogelijk te houden.

Het is aan te bevelen om geen losse zaken in de auto te laten liggen naast u, op hoedenplank, of achterbank. Zorg voor een iets hogere bandenspanning (+ 0.3 atm.), een oliepeil dat is gecontroleerd en op het maximum staat en prima werkende schokbrekers. Controleer ook op olie- en koelvloeistof lekkage.

Heeft u interesse om uiteindelijk met de volwaardige race serie mee te doen dan is dit een uitgelezen kans om vast kennis te maken met het circuit rijden van uw hostorische replica!

U kunt zich aanmelden via Hammink Performance of de HARC onder vermelding van de Replica Race Series.

De deelnemers worden ingedeeld in 4 groepen.
Groep 1: Gewone moderne straatauto’s, historische auto’s (zonder rolkooi en andere circuitaanpassingen)
Groep 2: Niet-licentiehouders met raceauto’s (rolkooi en brandblusser verplicht)
Groep 3: Licentiehouders met raceauto’s
Groep 4: Monoposto’s en “Donkervoort-achtigen” (zoals Lotus 7, Caterham en Westfield)

VERPLICHTE BRIEFING (1, 2 en 3 terras Mickey’s , groep 4 pitbox  nader af te stemmen)
08.30 uur        groep 1, 2, 3
09.05 uur        groep 2, 3
09.30 uur        groep 4
10.00 uur        groep 3

VRIJ-RIJDEN
09.00 – 09.50        groep 1 / groep 2/3
09.55 – 10.20        groep 4
10.25 – 11.10        groep 1 / groep 2/3
11.15 – 11.40        groep 4
11.45 – 12.35        groep 1 / groep 2/3     –  Meerijden Sponsors/geïnteresseerde (bij drukte aangepaste snelheid)
12.35 – 13.00        groep 4
13.00 einde trackday

 

2 Comments
  • Bob Swift
    October 22, 2018 at 9:39 am

    Hoi

    Heel interessant, maar ik lees niet 0ver het kost van participatie. Graag weten, met vriendelijk groet, Bob Swift

Post a Comment